• 3. ThinkleStarssmall
 • 1. Britanicasmall
 • DK foundationSmall
 • 5. FMsmall
 • 6. Freshsmall
 • 7. Melody [Converted]smallАз като герой в любимата ми приказка

Конкурс за детска рисунка

Всяко дете, малко или пораснало, обича приказките. Защото в тях е събрана мъдростта на вековете, защото смешните им случки криволичат в лабиринтите на въображението, защото в тях няма невъзможни неща. С конкурса за детска рисунка „Аз като герой в любимата ми приказка“ поставяме децата в историите – в тях те научават безброй поуки, изсмиват милион усмивки и намират верни другари в лицето на приказните герои.

Историите, които за улеснение наричаме приказки, могат да приемат различна форма – книжка, фантастична поредица, легенда, басня, мит, комикс, класичекса или модерна приказка – всяка една история, която ни „приказва“ може да стане част от сюжета на рисунката.
Подтикваме децата да нарисуват себе си в любимата си история – за да им покажем, че и те могат да бъдат герои, за които няма граници – стига да полагат усилия, да не се отказват и да постъпват правилно – също като героите от приказките.

Всяко дете, малко или пораснало, има любима приказка.
Коя е вашата?

 kidssmall 


Участие в конкурса

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си в любима приказка, книжка, легенда... в любимата си история. Могат да нарисуват себе си като някой от героите, или да бъдат нов герой в приказката – не поставяме граници на детското въображение. Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (297х210 мм) или на стандартен лист от блок за рисуване (23х32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Всяка рисунка се оценява поотделно от жури. Обявяването на победителите е през месец декември 2018.
Наградите на победителите се изпращат по пощата или връчват лично във филиала на BRITANICA, в който са предадени творбите. 20-те най-добри рисунки в двете възрастови категории участват във виртуална изложба.

Срок и изпращане на рисунките

Всяко дете може да участва в конкурса само с една рисунка, която се изпраща:

• по пощата на адрес София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA;
• на място във някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

Рисунки се приемат от 10 септември до 9 ноември 2018 година. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

В долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, с печатни букви или на залепен лист с формат A6, трябва да бъдат нанесени следните данни:

• името на приказката, която е изобразена;
• трите имена на детето, пол;
• възраст (ден, месец, година на раждане);
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, коя група/клас е.

NB! Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни. Рисунки с непълни данни не могат да участват в конкурса.

Качествата, които правят героите

Герои

Cat  siteЛюбопитство

Любопитковците обичат да откриват много за света. Те задават куп въпроси, докато не намерят нужната информация. (Звучи ли ти познато?) Когато нещо им е интересно, не спират да питат, да четат и да изследват, за да научат повече. В откривателството си преодоляват различни премеждия. Те са супергерои!

Lion  siteСмелост

Смелчаците знаят едно просто правило – смелостта не е липсата на страх. Смел си, когато те е страх, но преодоляваш страха си. Те ни учат, че понякога не искаме да правим нещо, което е страшно или скучно, но можем да превъзмогнем това нежелание. Като онзи път, когато те беше срам да кажеш стихчето пред всички, но го направи. Какви герои!

Goat  siteУпоритост

Упоритковците са още и целеустремени (това значи, че имат определена цел и се стремят да я постигнат). Те знаят, че е най-добре да имаш план, който да следваш стъпка по стъпка. Никога не ги е страх ако някъде сбъркат – знаят, че след всяка грешка научаваш много повече и са готови да опитат отново. Упорити са и така постигат целите си!

Owl  siteИнтелигентност

Героите умници, понякога наречени всезнайковци, винаги имат идея за план Б. Те знаят толкова много, че намират изход от всяка ситуация. Често спасяват положението, когато останалите герои са стигнали задънена улица. Интелигентостта също е нещо, което развиваме като освен да учим, мислим над наученото и си задаваме въпроса 'защо'.

Birds  siteВсеотдайност

Най-нежните герои! Те се интересуват от другите, винаги са готови да помогнат и работят чудесно в екип. Това са герои – приятели. Всеки иска да познава поне един такъв, защото да си всеотдаен е суперсила, която е в помощ на околните. Всеотдайните герои са любящи и мислят повече за другите, отколкото за себе си. Любовта е суперсила!

Fox  siteИзобретателност

Героите, които могат да направят от нищо нещо и измислят куп начини да стигнат до края на приказката. За тях няма затворени врати, защото намират стотици пътища. Те ни учат, че една задача може да има много решения и стига да развинтим фантазията си, ще изобретим нещо умно. Тези герои дори могат да измислят нов край на приказката. Ама че фантазия!

Победителите получават страхотни

Награди

II място (3-4 гр)
3 4 group SecondPlace
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Мисловна Галактика" - семейна образователна игра от THINKLE STARS, с въпроси от разнообразни области: език, математика и логика, растения и животни, спорт и забавление, естествени науки. Победител е играчът, достигнал първи до Земята.
I място (3-4 гр)
3 4 group FirstPlace
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Приключенията на Пухчетата" - забавна колективна игра, в която, заедно с Пухчетата, децата достигат до пчелния кошер, като решават разнообразни задачки за броене, събиране, изваждане, умножение, деление и забавни логически задачи.
III място (3-4 гр)
3 4 group ThirdPlace
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Забавно пазаруване" - oбразователна игра от THINKLE STARS, която запознава детето с различни храни и предмети, стимулира съобразителност и взимане на решения. Детето упражнява събиране и изваждане, закупувайки продукти.
II място (1-2 кл)
1 2 class SecondPlace
 • Летен курс по английски език в BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Мисловна Галактика" - семейна образователна игра от THINKLE STARS, с въпроси от разнообразни области: език, математика и логика, растения и животни, спорт и забавление, естествени науки. Победител е играчът, достигнал първи до Земята.
I място (1-2 кл)
1 2 class First Place
 • Годишен курс по английски език в BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Светът на животните" - забавна състезателна игра, която проверява знанията на играчите за света на животните. Те научават куп интересни факти и правят заедно йога упражнения. Победител е този, който първи достигнал до финала.
III място (1-2 кл)
1 2 class ThirdPlace
 • Книга на английски език, осигурена от BRITANICA
 • Книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"
 • "Игра на думи" - състезателна игра за цялото семейство от THINKLE STARS, която развива лексиката и стимулира научаването на нови значения на думите.

Организатор на конкурса

BRITANICA е образователен център, в който от 1999 година насам правим това, което най-много обичаме – предаваме знания по английски с много любов. Ние сме и един от четирите оторизирани изпитни центъра на Cambridge English Language Assessment за България.
Наша мисия е да помогнем на учениците да овладеят английския език на най-високо ниво и да развият силните си страни и качества, така че да пораснат като успешни млади хора.

BRITANICA

   150britanicacircle

Повече за нашите

Партньори

Мисията на Фондация „Детски книги“ е да насърчават четенето сред децата чрез различни инициативи. С вярата, че децата имат силен глас, който трябва да чуваме (както по детските, така и по порасналите въпроси), те основават награда „Бисерче вълшебно“ - единствената и затова така ценна награда за детска литература, в която жури са самите деца. С наградите и с инициативи като „Пътуващо сандъче“, фондация „Детски книги“ стига директно до децата – за да им подскаже, че четенето е магия, която, веднъж овладели, могат да използват цял живот.

150DK
Фондация "Детски книги" Основен партньор

С Thinkle Stars™ играеш, за да знаеш! Thinkle Stars™ представя най-голямото портфолио от образователни играчки на български език за деца от 1 до 12 години. Интерактивните играчки за малчугани развиват детското мислене, логика, любопитство и концентрация и представят знания за буквите, числата, животните, цветовете, формите, професиите, предметите от заобикалящия свят и още много. Настолните състезателни игри пък са подходящи за цялото семейство. Играейки заедно научаваме много за Земята и космоса, културата, спорта и логиката.

150tinkle
Thinkle Stars Партньор - награден фонд

Радио Melody предлага на аудиторията както съвременни парчета, така и музика от 60-те години на XX в. Песните от последните няколко десетилетия са залог за успех сред аудиторията. Те сплотяват различните поколения и създават музикални “мостове” между тях. Радио Melody e наложен и разпознаваем бранд, радващ се на популярност сред феновете на поп-мелъди стила и класическите БГ хитове. Днес Радио Melody е синоним на забавна и актуална музика, която ще накара всеки да се пораздвижи, дори в най-студеното време или пък в най-мрачния ден!

150 melody
Радио Melody Медиен партньор

Радио FM+ е първият бранд, наложил визията за модерно и професионално радио звучене в България. В ефира на FM+ звучи стилна селекция от  поп, соул, поп-рок и R&B музика от 90-те години до днес. Акцент в дейността на медията са социалните каузи и ивенти, които организира всяка година. „Убий скоростта, спаси дете” - традиционна инициатива, която напомня на шофьорите за отговорността, която поемат към обществото и себе си, сядайки зад волана. „1-ви юни - Празник на детските усмивки”, „Будител” и редица други.

150fm
Радио FM+ Медиен партньор

Radio FRESH! e любимото радио и изборът на модерните хора. В ефир звучат най-актуалните хитове от световната и българската сцена. Радиото залага на максимата: “Повече музика, по-малко говор.” Водещите акцентират на актуална информация от света на шоубизнеса, модерните технологии, общуването в интернет и социалните мрежи. Radio FRESH! печели отличието „My love marks” цели четири пъти, включително за 2016 г. През 2012г. радиото спечели и предстижната награда “Златен чадър” на международния медиен фестивал MediaMixx в Албена.

150fresh
Радио FRESH! Медиен партньор
Представителите на нашето

Жури

Stela1Стела Терзиева

BRITANICA

Bo1Божена Апостолова

BRITANICA

valjuriВалентина Стоева

Фондация "Детски книги"

LorajuriЛора Филипова

Фондация "Детски книги"

juri RadКалина Стефанова

FM+

anonymousЛидия Иванова

Oberon Media

Пълните

Условия за участие в конкурса


1. С участието си в Конкурса участниците приемат и се съгласяват с настоящите правила на Конкурса. С участието на участниците в Конкурса, родителите и/или попечителите на участника декларират, че ясно и напълно са разбрали и приели условията за участие.

2. В Конкурса могат да участват всички деца в 3-та и 4-та група в детската градина и 1-ви и 2-ри клас на началното училище, с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

3. Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) рисунка. Тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Копие на рисунката не може да участва в Конкурса.

4. Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 10 септември 2018 г. до 9 ноември 2018 г. Рисунки, получени след 9 ноември 2018 г. не участват в Конкурса.

5. Рисунките се изпращат по един от следните начини:
5.1. По пощата на адрес: BRITANICA, София 1000, ул. "Шести септември“ №7, ет. 1.
5.2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в София или страната:
5.2.1. „Бели брези", ул. "Хайдушка гора" №48Б, 02 4666 500;
5.2.2. „България", бул. "България" №53, ет.3, 02 4666 570;
5.2.3. „Орлов Мост", ул. "Тулово" №7, 02 4666 520;
5.2.4. „Лозенец", ул. "Голо Бърдо" №22, 02 4666 525;
5.2.5. „Плиска", кв. "Изток", бл.5 , 02 4666 530;
5.2.6. „Гео Милев", ул. "Едисон" №47, 02 4666 535;
5.2.7. „Мадрид", ул. "Константин Фотинов" №2, 02 4666 545;
5.2.8. „Прага", бул. "Прага" №18, 02 4666 510;
5.2.9. „Люлин", бул. "Царица Йоанна" №57, ет. 2, 02 4666 560;
5.2.10. „Младост 1", ул. "Йерусалим", бл.12, 02 4666 550;
5.2.11. „Младост 2", бул. "Андрей Ляпчев" №74, 02 4666 565;
5.2.12. „Ситняково", ул. Борис Христов 2A, ет. 2, 02 4666 575;
5.2.13. гр. Пловдив, ул. "Гладстон" №2, 032 599 520;
5.2.14. гр. Бургас ул. "Патриарх Евтимий" №26, 056 999 810;
5.2.15. гр. Варна "Севастопол", бул. "Княз Борис I", №53, 052 999 600;
5.2.16. гр. Варна "Чайка", жк "Чайка", бл. 68, партер, 052 999 605.

6. Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
6.1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см.) или лист от стандартен блок за рисуване (23 / 32 см.)
6.2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
6.3. Да изобразяват любима приказка на художника и неговото участие в историята.
6.4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл - изписани с печатни букви или на залепен лист с формат А6 с напчеатан текст), да бъдат нанесени следните данни: името на приказката, която е изобразена; трите имена на детето; възраст (ден, месец, година на раждане); пол и пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент), телефон; e-mail и три имена на родител/настойник; пълното име на детската градина/училище, която/което посещава детето; коя група/клас е. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса. Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни.

7. BRITANICA е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. За целите на Конкурса BRITANICA може да събира, обработва, използва и съхранява лични данни за участниците в Конкурса и техните родители/настойници. При участие в Конкурса, родителите/настойниците предоставят доброволно необходимите лични данни и се съгласяват да бъдат ползвани и съхранявани съгласно разпоредбите на Закона за защита на личните данни.

8. С участието си в Конкурса всеки участник, съответно родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:
8.1. Представените рисунки са създадени единствено от автора – участник в Конкурса;
8.2. Рисунките не съдържат неприлично, провокативно или друго, предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

9. Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2019 г.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА

10. Конкурсът включва 1 (един) кръг, в който всяка рисунка се оценява по отделно от Комисия от експерти на „Образователен център Британика“ ООД, фондация "Детски книги", Thinkle Stars и радио FM+ - Жури. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: geroi.britanica-edu.org и на Facebook страницата на BRITANICA.

11. Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т.4), през месец декември 2018 г.

12. Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) във две възрастови категории (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

13. 20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

14. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават:
14.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: "Приключенията на Пухчетата", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
14.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: "Мисловна Галактика", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
14.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: "Забавно пазаруване", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", книга на английски език, осигурена от BRITANICA.
 
15. Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:
15.1. Участникът, класирал се на първо място, получава: състезателна семейна игра “Светът на животните“, осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
15.2. Участникът, класирал се на второ място, получава: състезателна семейна игра “Мисловна Галактика“, осигуренa от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
15.3. Участникът, класирал се на трето място, получава: състезателна семейна игра “Игра на думи“, осигуренa от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; книга на английски език, осигурена от BRITANICA.
 
16. Най-високо оценените 20 участници в Конкурса от всяка възрастова група, общо 40 участника, получават предметна награда от „Авенди“ ООД и допълнителна предметна награда, осигурена от BRITANICA.
 
17. Годишният и летен курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org). Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2019/2020 година. Наградите не включват учебни помагала за курсовете.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

18. Участниците приемат, че Конкурсът се подчинява на и се урежда от законите на Република България в Арбитражен съд при БТПП, като компетентната юрисдикция за каквито и да било спорове.
Участниците приемат също:
(а) да бъдат обвързани от настоящите Официални правила;
(б) че решенията на Журито са окончателни и обвързващи по отношение на всички въпроси, свързани с Конкурса;
(в) че Организаторите могат да използват всяка рисунка, учатваща в Конкурса, в публикации или реклама, отнасяща се до конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение;
(г) че в случай, че участникът спечели, Организаторите могат да използват наградените рисунки, както и името на всеки един от победителите, техните снимки, изображения и/или глас в публикации или реклама, отнасяща се до Конкурса, но не само, или бъдещо популяризиране на същия, без за това да е необходимо да заплаща компенсация или да иска одобрение. В случай, че избраният победител няма да получи или в случай, че откаже да получи наградата, последната по преценка на Организаторите може да се присъди на друг участник.

ПРАВО НА АНУЛИРАНЕ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КОНКУРСА, ПРОМЯНА И ДОПЪЛВАНЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

19. В случай, че Конкурсът не се проведе поради причини, извън контрола на Организаторите, които нарушават или засягат администрирането, сигурността, справедливостта, интегрираността или надлежното провеждане на този Конкурс, Организаторите си запазват правото да анулират, прекратят, променят или временно да преустановят провеждането на Конкурса.

20. Организаторите си запазват правото да променят и допълват официалните правила за участие в Конкурса, като промените се отразяват в официалния сайт на Конкурса на интернет адрес: geroi.britanica-edu.org

За въпроси и мнения

Пишете ни

Адрес за кореспонденция

ул. "6-ти септември" №7

София 1000

geroi@britanica-edu.org

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие обработване на лични данни

ПОЛИТИКА за лични данни

За контакт с нас13+14=